Ga naar hoofdinhoud
Engelse Koer Boekentoren, 2021

Door Geert Roels, licentie CC-BY-NC-SA-4.0

12
Engelse koer

Nieuwe architectuur

Robbrecht en Daem architecten bouwden in de schaduw van de Boekentoren een lichtrijke koer met toegang tot nieuwe architectuur.

Engelse Koer Boekentoren, 2021

Door Geert Roels, licentie CC-BY-NC-SA-4.0

Er wordt vaak gezegd dat de renovatie van de Boekentoren aan alle 'partijen' gedacht heeft. De 'collectie' heeft een geklimatiseerd depot gekregen, het 'gebouw' een grondige renovatie, de 'lezers' een vernieuwde leeszaal, de 'bezoekers' een leescafé en een vernieuwde toegang tot de belvedère. Met deze Engelse koer, die toegang geeft tot een stuk nieuwe architectuur, is ook aan de 'campus' gedacht. Licht, groen en bijkomende ruimte voor de studenten, professoren en personeelsleden die het faculteitsgebouw en de bibliotheek gebruiken, wordt verschaft.

De Engelse koer is een stukje groen en verpozing tussen de Boekentoren en de faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Als een puzzelstukje heeft Robbrecht en Daem architecten hem tussen beide gebouwen gelegd.

Gerelateerde artikelen

Robbrecht & Daem
Robbrecht en Daem architecten

Choose language